ep.01 COINTREAU

MARGARITA


40ml Tequila

20ml Cointreau

20ml Färskpressad limejuice (1/2 Lime)


Börja med att salta ett glas med valfritt salt. Blanda alla ingredienser i en shaker (eller liknande) fyll på med mycket is och skaka. 

Sila upp drinken i glaset för att få bort ev isrester + fruktkött. 








COSMOPOLITAN


40ml Vodka

20ml Cointreau

20ml Tranbärsjuice

10ml Färskpressad Limejuice


Blanda alla ingredienser i en shaker (eller liknande) fyll på med mycket is och skaka. 

Sila upp drinken i glaset för att få bort ev isrester + fruktkött. 



COINTREAU FIZZ


50ml Cointreau alt Cointreau Blood Orange

20ml Färskpressad limejuice (1/2 Lime)

100ml Kolsyrat vatten


Blanda alla ingredienser i ett ”högt” glas. 

Fyll på rikligt med is. 

Servera. 


Vill du smaksätta din fizz med ev frukter, bär örter, kryddor, tillsätt dessa i glaset i första steget. 

ep.02 CAMPARI

MILANO-TORINO


3cl Campari

3cl Röd söt vermouth


Häll samtliga ingredienserna i ett ”lågt” glas fyll på med is, rör ett par varv, garnera med en apelsinskiva. 



NEGRONI


3cl Gin

3cl Campari

3cl Röd söt vermouth


Häll samtliga ingredienserna i ett ”lågt” glas fyll på med is, rör ett par varv, garnera med en apelsinskiva. 

AMERICANO


3cl Campari

3cl Röd söt vermouth

6cl Sodavatten eller annat kolsyrat vatten


Häll samtliga ingredienserna i ett ”lågt” glas fyll på med is, rör försiktigt så inte bubblorna försvinner, garnera med en citronklyfta. 



NEGRONI SBAGLIATO


3cl Campari

3cl Röd söt vermouth

6cl Prosecco eller annat mousserande vin


Häll samtliga ingredienserna i ett ”lågt” glas fyll på med is, rör försiktigt så inte bubblorna försvinner, garnera med en apelsinskiva 

ep.03 MOUNT GAY RUM

MOUNT GAY OLD FASHIONED


5cl Mount Gay Eclipse

1cl Honung

4 stänk Angostura bitter


Häll samtliga ingredienserna i ett ”lågt” glas fyll på med is, rör ett par varv, zesta oljorna från ett apelsinskal över drinken  lägg sedan i zesten i glaset.



DAIQUIRI


5cl Mount Gay Eclipse

2cl Färskpressad limejuice (alt 3cl)

1cl Sockerlag (alt 2cl) 


Blanda alla ingredienser och skaka rikligt med is, dubbelsila i ett coupetteglas eller liknande.


Samtliga Daiquiris nedan är gjorda på receptet ovan en men där olika smaksättningar har tillsatts. 


Daiquiri no.2

+ 1/2 Passionsfrukt


Daiquiri no.3

+ 1 tesked hallonmarmelad

+ 2 små bitar chilifrukt


Daiquiri no.4

+ 1 skivad jordgubbe, 4-6 blad mynta


Daiquiri no.5

-socker

+ 1cl Honung (80% honung, 20%vatten) 

+ 2st 1cm skivor med ingefära


Daiquiri no.6

+ 1 tesked hallonmarmelad


Daiquiri no.7

+ 1cl Cointreau

ep.04 WILD TURKEY

WHISKEY SOUR


50cl Bourbon

30cl Färskpressad citronjuice

20cl Sockerlag

2 dash Angostura bitter

äggvita från 1 ägg


- Separera ner äggvitan från gulan i en valfri shaker. 

- Blanda övriga ingredienser i din valda shaker.

- Skaka UTAN is för att bygga upp en textur i drinken.

- Tillsätt rikligt med is.

- Skaka.

- Dubbelsila i ett coupetteglas eller liknande alternativt på is i ett lägre glas. 

- Zesta en bit citronskal över drinken för att bli av med ev äggdoft från vitan. 


ep.05 WESTLAND

PEATED OLD FASHIONED

5cl Westland Peated

1cl Lönnsirap

4 stänk Angostura Bitter


1. Rör samtliga ingredienser med mycket is

2. Sila upp i ett lågt glas på ny is

3. Zesta ett apelsinskal över drinken och lägg sedan skalet i glaset

WHISKEY SODA

5cl Whiskey

15cl sodavatten


1. Blanda alla ingredienser i ett högt glas

2. Fyll på rikligt med is

3. Garnera med en klyfta från valfri citrusfrukt förslagsvis citron



COCKTAIL no.1

5cl Westland American Oak

3cl färskpressad citronjuice

1.5cl Lönnsirap

Äppelcider (utav bättre sort)


1. Blanda allt förutom äppelcidern i en shaker

2. Skaka

3. Fyll på med ca 7cl äppelcider i ett högt glas

4. Dubbelsila drinken i glaset

5. Fyll på rikligt med is

6. Garnera med en äppelskiva



ep.06 REMY MARTIN

SIDECAR


5cl Cognac

2cl Cointreau

1.5cl Färskpressad citronjuice


1. Blanda alla ingredienser i en shaker

2. Fyll på rikligt med is

3. Skaka

4. Dubbelsila drinken i ett coupetteglas eller liknande

LUMUMBA


4cl Cognac

10cl Varmchoklad

ca 3 cl lättvispad grädde


1. Blanda Cognac och den varma chokladen i ett passande glas

2. Lägg den lättvispade grädden på toppen utav drinken med hjälp utav en sked

3. Riv lite mörk choklad på toppen

ep.07 APEROL

APEROL SPRITZ


1del Prosecco (eller annat mousserande vin)

1del Aperol

splash Sodavatten (eller annat bubbligt vatten)

Massa is!


1. Fyll ett vinglas med massa is

2. Fyll på med 1del Prosecco

3. Fyll på med 1del Aperol

4. Toppa med en splash soda

5. Garnera med en apelsinskiva

ep.08 LIKÖR43

ROSA PANTERN (TYP)


5cl Likör43 ca

10cl Mjölk

1 färsk Jordgubbe


1. Skär jordgubben i bitar

2. Blanda samtliga ingredienser i en shaker

3. Tillsätt is

4. Skaka ordentligt för att få ut smaker från jordgubben

5. Dubbelsila upp i ett högt glas

6. Garnera med en Jordgubbe



CRUSH 43


5cl Likör43

1/2 Citron

10cl Sodavatten (eller annat kolsyrat vatten)


1. Skär upp klyftor utav den 1/2 citronen

2. Pressa dessa direkt ner i ett vinglas eller liknande och lägg med klyftan i glaset.

3. Fyll på med massa is

4. Häll på 5cl Likör43

5. Toppa upp med kolsyrat vatten

6. Rör om ordentligt men försiktigt för att inte förlora kolsyran

7. NJUT

SPANISH COFFEE



5cl Likör43

ca 10cl Kaffe

ca 5cl lättvispadgrädde


1. Häll likören i ett vinglas eller liknande

2. Fyll på med kaffe

3. Lägg ett lager utav den lättvispaddegrädden på toppen

4. Riv MASSA god choklad ovanpå grädden



HOT SHOT


2cl Likör43

2cl Kaffe

2cl Lättvispadgrädde


1. Häll Likören i ett shotglas

2. Häll försiktigt kaffet ovanpå Likören

3. Häll grädden uppe på kaffet


Drick allt i ett svep!

ep.09 VILLA MASSA

LIMONCELLO TONIC


5cl Limoncello

10cl Tonic

4-6st basilikablad


1. Blanda samtliga ingredienser i ett vinglas eller liknande

2. Fyll på rikligt med is

3. Rör om försiktigt

4. Garnerna med ett myntablad



LIMONCELLO + PROSECCO


3cl Limoncello

Prosecco


1. Häll iskall limoncello + prosecco eller annat mousserande vin i ett champagneglas

2. NJUT!

MASSA MERINGA


5cl Limoncello

1cl Färskpressad citronjuice

Lättvispadmaräng*


1. Blanda Limoncello och citron

2. Rör

3. Sila upp i ett coupetteglas eller liknande

4. Toppa med din lättvispade maräng*


* Maräng till ca 10 drinkar

- 3 äggvitor
 - 2 dl socker
- 1/2 tsk citron -


Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.
 Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och vispa till marängen håller ihop men fortfarande är lös och går att hälla. 




LEMON STREET


3cl Limoncello

2cl Färskpressad citron (kan ökas till 3cl)

2cl Citronsocker* (kan ökas till 3cl)

ca 7cl Prosecco (eller annat mouserande vin)

6-8 blad mynta


1. Blanda samtliga ingredienser i ett ”högt” glas

2. Fyll på med rikligt med is

3. Rör om försiktigt

4. Garnera med en myntatopp


*Citronsocker: Gör en vanlig sockerlag med 1/2 socker 1/2 vatten zesta i skalet från citronerna du har tänkt att använda, låt stå och dra i ca 1h. Sila av.

NORDIC JUNGLE

5cl Jägermeister

5cl Lingon Shrub*

Granskottsolja


1. Blanda Jägermeister & Lingon shrub i en shaker 2. Skaka med mycket is

3. Dubbelsila i ett lämpligt glas förslagsvis en kåsa 4. Droppa ca 5 droppar granskottsolja på toppen



SWEDISH TIKI GROGG

5cl Jägermeister Scharf

2cl Hägg-sockerlag*

7cl Rabarbersoda*

Harsyra Rabarber


1. ”Bygg” samtliga ingredienser i ett högt glas

2. Fyll på rikligt med is

3. Rör försiktigt för att inte förlora så mycket bubblor

4. Garnera med häggblommor, harsyra och färsk rabarber



ep.11 JÄGERMEISTER

GOLDEN WEED

5cl Jägermeister Manifest

1cl Hjortron-sockerlag*

1cl Maskros Tinktur*


1. Blanda alla ingredienser i ett lågt glas fyll på rikligt med is

2. Rör

3. Garnera med en maskros eller ett par hjortron om möjligt

*LINGON/HONUNGS SHRUB

Blanda 500ml lingon med lika mycket vatten, tillsätt 5cl vitvinsvinäger och 10cl flytande honung, rör om och låt dra. Blenda allting i en mixer och smaka av, tillsätt mer sötma/syra efter behov. Sila av.


*HÄGG-SOCKERLAG

Gör ett vanligt sockerlag med lika delar vatten och socker, tillsätt häggblomma utan stjälk och blad, när sockret fortfarande är varmt, låt stå och dra ett par timmar, sila av.


*RABARBERSODA

Skär upp 1 rabarber och mixa med 1000ml vatten, låt stå och dra 1 timme sila sedan av. Tillsätt kolsyra via en sifon eller liknande, förslut eller servera direkt.


*HJORTRON-SOCKERLAG

Gör ett vanligt sockerlag med lika delar vatten och socker, tillsätt hjortron redan från start rör så allt blandas och sockret löses upp. Låt så och dra i ca 1 timme efteråt. Sila av.


*MASKROS TINKTUR

Plocka blomman på makrosen och lägg i neutral alkohol, låt stå och dra i ett dygn eller mer, rör om då och då. Sila av.

ep.12 6st PRE-BATCHADE cocktails

ISTE SANGRIA

(per drink)

10cl Vitt Vin (syrligt vin att föredra)

3cl Cognac

2cl Likör43

7cl Iste med persikosmak

1.5cl Sockerlag Frukter + bär (förslagsvis lime, apelsin, jordgubbar)


1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke eller skål

2. Häll över i en flaska eller annan butelj

3. Skaka om och lägg i kylen

4. Ta fram och servera i ett vinglas eller ett högt glas fyllt med is

5. Garnera med valfria frukter eller bär


ROSA PANTERN 2.0

(per drink)

5cl Likör43 10cl Laktosfri ekologisk mjölk

Jordgubbe


1. Dela jordgubben i mindre bitar

2. Blanda samtliga ingredienser i en bunke eller skål

3. Häll över i en flaska eller annan butelj

4. Skaka om och lägg i kylen

5. Ta fram, skaka och servera i ett högt glas fyllt med is 6. Garnera med en jordgubbe


PINA COLADA

(per drink)

5cl Ljus Rom

5cl Ananasjuice

3cl Coco Lopez* Här kan man justera sötman/juicen efter smak, en klassikt Pina Colada innehåller lika delar Coco Lopez och Ananasjuice.


1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke eller skål

2. Häll över i en flaska eller annan butelj

3. Skaka om och lägg i kylen

4. Ta fram, skaka och servera i ett högt glas fyllt med is 5. Garnera med en skiva ananas eller bladen!

PASSIONSFRUKTS MARGARITA

(per drink)

4cl Tequila

2cl Cointreau

1cl Socker (efter smak)

1/2 pressad Lime (2cl)

1/2 Passionsfrukt


1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke eller skål

2. Tillsätt ca 20% vatten baserat på mängden drinkar du gör

3. Häll över i en flaska eller annan butelj

4. Skaka om och lägg i kylen eller frysen

5. Ta fram och sila av i samband med servering i ett coupette glas utan is eller i ett lågt glas med is. 6. Glöm inte att salta kanten!


HALLON NEGRONI

(per drink)

3cl Gin

3cl Campari

3cl Söt Vermouth

2 Färska hallon


1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke eller skål

2. Tillsätt ca 20% vatten baserat på mängden drinkar du gör

3. Häll över i en flaska eller annan butelj

4. Skaka om och lägg i kylen eller frysen

5. Ta fram och sila av i samband med servering lågt glas med is.

6. Garnera med en apelsinskiva


OLD FASHIONED

(per drink)

50ml Bourbon

10ml Sockerlag på vitt eller brunt socker alt 1st bitsocker

3 dash Angostura bitter

Apelsinzest


1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke eller skål

2. Tillsätt ca 20% vatten baserat på mängden drinkar du gör

3. Häll över i en flaska eller annan butelj

4. Skaka om och lägg i kylen eller frysen

5. Ta fram och sila av i samband med servering lågt glas med is.

6. Skär loss en zest från apelsinen och tryck ut oljorna över drinken

7. Servera



FÖLJ OSS!

Copyright © Löwenhamn & Skoog